Tafeltennis hoeft zeker niet saai te zijn. Dat bewijst Tafeltennisvereniging Quick 20, dat afgelopen dinsdag 14 mei voor het eerst een dubbeltoernooi middels loting heeft georganiseerd. Hiermee wordt bedoelt dat er middels een willekeurige loting tweetallen zijn gevormd van alle belangstellenden. Er hadden zich meerdere spelers aangemeld en om 19.30 ging het spektakel van start.Op drie verschillende tafels gingen de teams vol enthousiasme aan de slag. De pingpong ballen werden door de een goed geraakt en door de ander in het net geslagen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Doordat het een willekeurige loting betrof gebeurde het, dat twee spelers uit het eerste team aan elkaar gekoppeld werden. Deze spelers Alexander Veldkamp en Henk van Benthem dachten dit varkentje wel even te wassen en gingen er vanuit dit toernooi wel even te kunnen winnen. Niets bleek echter minder waar, want de tegenstand was fors.
Toch wisten deze jongens de finale te behalen en moesten het opnemen tegen Jeroen Busscher en Francesco Marini die iets anders dan verliezen in gedachten hadden.

Volgens de spelregels wint het team dat het eerst elf punten heeft behaald binnen een set met een minimum puntenverschil van twee. En de wedstrijd wordt gewonnen door het team dat het eerst 3 gewonnen sets heeft behaald. Jeroen en Fransesco wisten de eerste set te winnen. Dit was een zinderende set want deze eindigde met 26-24. Alexander en Henk moesten zich flink herpakken maar trokken uiteindelijk de andere sets naar zich toe en werden de winnaars van dit unieke toernooi.

Al met al een geslaagd toernooi bij de tafeltennisvereniging Quick 20 te Oldenzaal.

PS: Dit stuk is ook ingezonden naar het weekblad De Glimlach, met dank aan Henk van Benthem.

Van hieruit nog een speciale dank voor de organisatoren Jeroen Busscher, Eelco Riesthuis en Tjeerd Bergsma.
100_1988

Categories:

Comments are closed