Sjoerd met beker!

1e plaats nationale Senioren tafeltennis F-meerkampen

Op 30 oktober heeft de nationale tafeltennis F-meerkamp finale plaats gevonden in Leiden. Als enige vertegenwoordiger van Oldenzaal heeft Sjoerd Schutten daaraan mee gedaan.

De F-meerkamp is een soort toernooi dat in meerdere rondes en op verschillende dagen gespeeld wordt. De F staat voor een
bepaald spelniveau, datgene dat Sjoerd nu speelt. Voor het verder komen van een ronde moet je bij de beste 4 eindigen.
Normaal gesproken bestaat een meerkamp uit 4 rondes. Maar door gebrek aan deelnemers zijn er 3 van gemaakt. De eerste ronde was 29 mei in Deventer, de tweede was 2 oktober in Hengelo (OV) en 30 oktober was dus de finale in Leiden.

Sjoerd werd in de eerste ronde tweede. In de 2e ronde was het zeer spannend. Hij had er in totaal 2 verloren, net als zijn twee grootste concurrenten. Hierdoor waren ze alle drie bovenaan geëindigd met hetzelfde punten aantal. Maar doordat Sjoerd van zijn mede-rivalen gewonnen had eindigde hij als eerste! Op 30 oktober werden de finales gespeeld in Leiden. En dit werd weer een herhaling van de 2e ronde : Sjoerd eindigde door het onderlinge resultaat op de eerste plaats!!!
Door deze prestatie heeft Sjoerd nu niveau E gehaald en mag hij het binnenkort proberen in de E-meerkampen!

Sjoerd, bij dezen: hartelijk gefeliciteerd!

Categories:

Comments are closed