Dinsdag 10 januari 2023 werden de Clubkampioenschappen georganiseerd. In totaal deden 16 speler(ster)s mee aan het toernooi. Er werd gespeeld in twee 8-kampen waarbij de nummers 1 en 2 doorgingen naar de halve finales. Waarbij er werd gespeeld volgens het best of three systeem. De eerste speler(ster) die 2 games wint, wint de partij.

In poule A wist Henk van Benthem al zijn wedstrijden winnend af te sluiten. De strijd om de tweede plek werd pas beslist in de laatste poule wedstrijd. Op dat moment hadden Susan Smelter, Jan Thijssen en Charley Luyt allemaal 2 partijen verloren. De laatste wedstrijd van deze poule werd gespeeld tussen Jan en Charley . Indien Jan zou winnen, was Susan de nummer 2. Zij had de onderlinge wedstrijd met Jan in haar voordeel beslecht. Zou Charley winnen dan zou hij de nummer 2 worden, hij had de onderlinge wedstrijd met Susan gewonnen. Uiteindelijk wist Charley in 3 games de onderlinge strijd in zijn voordeel te beslissen.

In de andere poule wist Robert van den Einde al zijn wedstrijden winnend af te sluiten. Jeroen Holterman, Rijn van Welij en Chris Machiels streden onderling om de tweede plek. Deze werd in de voorlaatste ronde beslist toen Jeroen van Chris wist te winnen.

De halve finales werden daardoor gespeeld tussen Jeroen Holterman en Henk van Benthem in de eerste halve finale en Robert van den Einde en Charley Luyt in de tweede halve finale. Dit waren de uitslagen:

Henk van Benthem tegen Jeroen Holterman 11-7 en 11-9
Robert vd Einde tegen Charly Luyt 11-7, 9-11 en 11-7

De strijd om de derde plek werd daarna gespeeld en gewonnen door Jeroen met de volgende cijfers:

13-11, 5-11, 11-7

De finale tussen Henk en Robert werd een stuk minder spannend. Henk wist Robert met de volgende cijfers te verslaan:

11-7 en 11-9

Tags:

Comments are closed