Op dinsdag 16 januari 2024 werden de clubkampioenschappen van TTV Quick’20 weer georganiseerd. Er hadden zich 16 clubleden aangemeld voor het toernooi. Op de avond zelf kwam helaas nog een afmelding binnen, waardoor het toernooi werd begonnen met 15 spelers. Deze spelers werden aan het begin van de avond verzocht te loten in welk poule ze terecht zouden komen en tegen wie ze zouden strijden voor een plek in de kwartfinales.

Dit waren de poule indelingen:

1.Chris
2.Jan Thijssen
3.Charles Cortsjens
4.Robert van den Einde
Poule A:
1.Alexander
2.Herman
3.Jeroen
4.Susan
Poule B:
1.Henk
2.Peter
3.Ton Kienhuis
Poule C:
1.John Vlutters
2.Rijn van Welij
3.Bermke
4.Jarno
Poule D:

De loting had titelverdediger Henk van Benthem een poule van 3 spelers opgeleverd met op papier niet de sterkste tegenstanders. De poule met de sterkste spelers was poule B. De strijd om de plekken in de kwartfinale was hier ook het zwaarst voor de speler(ster)s.

Na de poulewedstrijd moest Ton zich helaas geblesseerd afmelden voor zijn kwartfinale. In overleg werd daarom besloten om een lucky loser in te loten. Ellen Nijmeijer een oud-lid die haar man kwam aanmoedigen werd de eer gegund de loting te verrichten. Zij wist John een herkansing te geven. Helaas voor hem werd hij hierdoor opnieuw gekoppeld aan zijn poulegenoot Rijn.

In zijn kwartfinale wist hij Rijn nu wel een game af te snoepen, maar dichter dan dat liet Rijn John niet komen aan een overwinning. In de andere kwartfinales, was vooral de strijd tussen Robert en Jeroen spannend. Jeroen wist de eerst game met aantrekkelijk spel te winnen, waardoor Robert werd gedwongen een andere tactiek toe te passen. Die uiteindelijk succesvol bleek.

Hierna werden de volgende halve finales geloot:

NaamNaamgame1game2game3eindstand
RijnAlexander81171161103
HenkRobert11411711530

De finale werd hierdoor gespeeld tussen Alexander Veldkamp en titelverdediger Henk. De troostfinale om plek 3 werd gespeeld tussen Rijn van Welij en Robert van den Einde

NaamNaamgame1game2game3game4game5Eindstand
HenkAlexander81111911811831
RijnRobert81181111811911332

De finale die zeer hoogstand spel liet zien, werd uiteindelijk gewonnen door Henk van Benthem. De troostfinale werd uiteindelijk gewonnen op ervaring door Rijn.

Hier kun je de foto’s vinden die onze persfotograve Susan heeft geschoten tussen haar wedstrijden door:

Comments are closed