Afgelopen woensdag 7 juli kregen wij het trieste bericht dat ons lid Rob Huegen na een kort ziektebed was overleden. Rob was dit jaar 26 jaar lid van onze vereniging. We zullen hem vooral herinneren om zijn humor en inzet voor onze vereniging. Hij was nooit te beroerd om zich vrijwillig in te zetten voor een activiteit. Zo heeft hij meegeholpen aan de volgende activiteiten:

  • Onze jaarlijkse uitwisseling met TUV Hilter. Bij onze thuiswedstrijd, zorgde Rob voor een koud- en warmbuffet.
  • Ons High Beer evenement in 2022. Wat begon als een bierproeverij, wist hij samen met Susan om te toveren naar een hoogwaardig bier- en etenproeverij. Het werd haast een high tea maar dan met bier.
  • Onze clubavond in 2023 werd door Rob ook voorzien van de nodige hapjes.

Een anekdote van Jan Thijssen over Rob is als volgt:

Bij een uitwedstrijd naar Thibats (Enschede, Universiteitsterrein) werd er na de wedstrijd natuurlijk nagezeten in de gezamenlijke kantine van het sportcomplex. Hier werd door een van de teamleden van Thibats een groot bord met patat op tafel gezet zodat iedereen ervan kon nuttiggen. De eerste reactie van Rob: “Ik mis het hartkleppenvet” Dit bleek de mayonaise te zijn.

Een andere anekdote is:

Bij binnenkomst om half acht riep Herman Nijmeijer vanuit de zaal altijd richting Tjeerd (de vaste kantine beheerder): “Is er al koffie?”. Tjeerd was er meestal dan nog niet, waarop Rob altijd reageerde met: “Mot je koffie?” Rob zette dan de koffie en bracht een kopje naar de zaal, zodat Herman deze gezeten aan de kant kon opdrinken.

Van Charles kwam deze anekdote:

Rob woonde net zoals een aantal van onze leden in de wijk Zuid-Berghuizen. Het terugfietsen vanaf de kantine richting huis was soms een heel avontuur. Wonderbaarlijk genoeg kwamen we altijd ongeschonden weer thuis. Synchroonfietsen met drank op was de specialiteit van Rob en Charles.

Rob hield van het muziekcafe “De Kroeg” in Oldenzaal. Het kwam dan regelmatig voor dat als de kantine werd gesloten na een competitieavond, Rob bij het terugfietsen nog vroeg: “Heb je nog dorst?” Als hij hierop een bevestigend antwoord kreeg, stelde hij dan meestal nog voor om nog eventjes langs “De Kroeg” te gaan om er daar nog eentje te drinken. Dit werden er meestal wel meer dan een. Bron: Robert van den Einde

Rob was toegankelijk voor iedereen. Zittend in het hoekje aan de kaarttafel bij TTV. Quick’20. Bemke probeerde hem dan regelmatig op de kast te krijgen, door te vragen: “He Rob, doe je wel eerlijk?..Ik kan van hier zien dat je aan het steken bent met de kaarten”. Dit werd geroepen om een reactie uit te lokken bij zijn tegenstanders. Rob klaagde hier nooit over.

Rob was altijd positief gestemd in het leven. Ook toen bij hem kanker werd geconstateerd. Hij zei altijd met de kanker zal ik voor de rest van leven moeten leven, maar dat betekend niet dat ik geen plezier meer kan hebben. Zo was hij ook bereid om Yvonne te helpen, door met haar te dubbelen tijdens het laatste georganiseerd “Dubbel Handicap- toernooi” Yvonne als nieuw lid had geen partner, waarop Rob zei: “Ach meid, dan dubbel je toch gewoon met mij!”

Categories:

Comments are closed